Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag hier niet tussen? Of heb je na het lezen van deze veelgestelde vragen nog behoefte aan meer informatie? Mail ons dan via thuisrestaurant@alphanederland.org.
We helpen je graag verder.

Over Alpha Thuisrestaurant

Een Alpha Thuisrestaurant start je in vier gemakkelijke stappen. Klik hier voor het aanmeldproces.

Nee, dat kan helaas niet. Je kunt alleen naar een sponsordiner waar de dinerhost jou zelf voor heeft uitgenodigd. Is dit niet het geval, dan kan je natuurlijk altijd zelf een thuisrestaurant starten!

Ja, dat kan! Als je wat wilt bijdragen zonder een sponsordiner te organiseren, kun je een eenmalige donatie doen via onze actiepagina. Voor andere manieren van geven kun je terecht op alphanederland.org/steunen.

Dit is helaas niet mogelijk. De kosten van het sponsordiner zijn voor de dinerhost en kun je zien als de bijdrage/gift van de dinerhost zelf. Tip: vraag of een lokale winkel jouw actie wil steunen door (een deel van) jouw boodschappen te sponsoren voor het goede doel! Wel ontvang je van Alpha Nederland gratis een starterskit met leuke items en tips voor een gezellig aankleding van jouw sponsordiner.

Van het geld dat je ophaalt, gaat 100% naar het werk Alpha Nederland. Wij helpen kerken met hun missie door het aanbieden van cursussen zoals Alpha en de Marriage Courses. Dat doen we al 25 jaar en inmiddels hebben we ruim 375.000 mensen bereikt. Onze droom is: 'In 2036 hebben één miljoen mensen in Nederland het evangelie van Jezus Christus gehoord via Alpha.' Om dit te kunnen bereiken is het nodig om te blijven groeien en innoveren. Met jouw Alpha Thuisrestaurant draag je hieraan bij!

Invullen/aanpassen van je deelnemerspagina

Wanneer je je hier inschrijft, kom je op je persoonlijke pagina terecht. De link van deze pagina kan je delen met dinergasten, maar natuurlijk ook met familie en vrienden die niet komen eten! Je pagina heeft een link die vaak als volgt is opgebouwd: https://alphathuisrestaurant.nl/[naam-actie]/[jouw-naam]. Dit is jouw unieke link die je gebruikt om anderen op de hoogte te brengen van je sponsoractie en donaties te werven. Ook zie je onder jouw streefbedrag/opgehaalde bedrag icoontjes om je actie te delen via verschillende social media-kanalen. Veel succes!

Ga naar 'Mijn Profiel', hier kan je persoonlijke informatie toevoegen of wijzigen. Onder 'Mijn profiel' zie je 'Wachtwoord', hier kan je je wachtwoord wijzigen. Ben je al ingelogd en wil je er nu direct naar toe? Klik dan hier. Ben je je wachtwoord vergeten en kan je niet inloggen? Klik dan op het inlogscherm > 'wachtwoord vergeten'.

Wanneer je jezelf hebt aangemeld als deelnemer bij een actie, kom je direct op jouw persoonlijke deelnemerspagina terecht. In de browserbalk zie je jouw unieke link die je gebruikt om anderen op de hoogte te brengen van je actie en donaties te werven. Ook zie je onder jouw streefbedrag/opgehaalde bedrag ook icoontjes om je actie te delen via verschillende social media-kanalen. Je pagina zal ook te vinden zijn in het menu item 'dinerhosts'. Veel succes!

Is er iets mis gegaan waarbij je bijvoorbeeld per ongeluk twee accounts hebt aangemaakt of wil je om een andere reden niet meer in het deelnemersoverzicht van de actie worden weergeven? Neem dan contact op met Alpha Nederland.

Wanneer je een profiel aanmaakt is het verplicht om een profielfoto toe te voegen. Wil je liever geen foto van jezelf op jouw profiel? Voeg dan een leuke foto toe van bijvoorbeeld een lekker gerecht, je huisdier, of een mooi natuurplaatje! ;) Je kunt jouw profielfoto wijzigen door rechts bovenin te klikken op ‘mijn profiel’ en vervolgens op ‘profiel bewerken’. Hier zie je jouw huidige profielfoto en kun je een andere foto kiezen door te klikken op de rode button ‘afbeelding zoeken’.

Ja, dat kan! Ga naar jouw deelnemerspagina door jezelf op te zoeken onder ‘dinerhosts’ of door te klikken op ‘mijn profiel > deelnames > bekijk deelnemerspagina’. Op je deelnemerspagina zie je rechts bovenin (onder ‘mijn profiel’) een button ‘deelname instellingen’. Als je hierop klikt kan je onder ‘jouw actie’ het aantal gasten en het streefbedrag aanpassen.

Meer over Alpha Nederland

Lees meer over het werk van Alpha Nederland op de ‘Over Alpha’ pagina.

In heel Nederland worden Alpha’s gegeven door verschillende kerken en verenigingen en voor verschillende doelgroepen. Kijk op Alpha-cursus.nl en vind een cursus bij jou in de buurt!

Alpha is een cursus, bestaande uit ongeveer tien interactieve bijeenkomsten, waarin deelnemers het gesprek aangaan over het leven, geloof en God. Alpha Thuisrestaurant is een sponsorproject vanuit Alpha Nederland. Deelnemers kunnen (als eenmalige actie) meedoen met een eigen thuisrestaurant, met de insteek om zo geld op te halen voor Alpha Nederland. Belangrijke kernwaarden voor zowel Alpha als Alpha Thuisrestaurant zijn elkaar ontmoeten, samen eten en goede gesprekken voeren.

Alpha Nederland staat sinds 1 januari 2008 bij de belastingdienst geregistreerd als ANBI. Je kunt onze registratie checken op de site van de belastingdienst. Als je zoekt op ‘Alpha Nederland’ en ‘Driebergen’ krijg je als zoekresultaat ‘Stichting Alpha Nederland’. Een ANBI is een kerkelijke, levensbeschouwelijke, charitatieve, culturele, wetenschappelijke of algemeen nut beogende instelling. Sinds 1 januari 2008 zijn alleen giften fiscaal aftrekbaar aan instellingen die, zoals Alpha Nederland, door de fiscus zijn aangewezen als ANBI.

{{ resultData.stats.projectsAmount }}

Acties

{{ resultData.stats.donatedAmount | format-currency }}

via {{ resultData.stats.successfullDonationsAmount }} Donaties

{{ resultData.stats.participantsAmount }}

Dinerhosts

Start een Alpha Thuisrestaurant!

In vier snelle stappen organiseer jij een sponsordiner.


Hoe werkt het?

Neem contact op


Heb je een vraag over Alpha Thuisrestaurant of het werk van Alpha Nederland?
Kijk dan bij de FAQ & tips. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op via onderstaand e-mailadres.
We helpen je graag verder!